Icon Silmäluomileikkaus

Yläluomileikkaus

Raskaat silmäluomet tekevät ilmeestä väsyneen näköisen ja usein myös haittaavat näkemistä. Ylimääräinen iho painaa silmiä ja kaventaa näkökenttää, ja jatkuva kulmien nosteleminen voi aiheuttaa myös päänsärkyä ja lihasjännityksiä.

Yläluomileikkaus avartaa näkökenttää korjaamalla sitä peittävää löystynyttä yläluomea. Katse kevenee ja ilmeestä tulee selvästi pirteämpi ja nuoremman näköinen.

Yläluomileikkauksella voidaan hoitaa:

  • huonosti avautuvaa silmäluomea
  • herkistynyttä kyynelvuotoa
  • silmäluomien ihotulehdusta
  • jännityspäänsärkyä

Koska yläluomiongelmien syyt ovat moninaiset, myös niiden hoitovalikoima vaihtelee paljon. Paras hoitotapa selvitetään silmäluomikonsultaatiossa, jossa plastiikkakirurgi arvioi ensin luomien avausmekanismin ja kulmakarvojen sijainnin. Arvioinnin jälkeen hän esittelee asiakkaalle parhaita hoitovaihtoehtoja.

Modernissa, ankkuroivassa yläluomileikkauksessa luomipoimu muodostetaan kaksinkertaisella ompeleella, jolloin arvesta tulee kapea ja huomaamaton kun se asettuu tarkasti luomivakoon. Perinteiset silmäluomileikkaukset perustuvat runsaaseen ihon poistoon, mikä voi leventää arpia ja johtaa kuivasilmäisyyteen, jos silmän sulkeutuminen vaikeutuu. Ankkuroivassa yläluomileikkauksessa tällaisia ongelmia ei synny, ja se sopii erinomaisesti myös uusintaleikkauksen tekniikaksi.

Leikkaus ja toipuminen
Pitkälle kehitetyn leikkaustekniikan ansiosta silmäluomileikkauksiin liittyvät komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Leikkauksesta toipuminen kestää 2–3 viikkoa. Mustelmia voi peittää neutraaleilla ja hajustamattomilla ihonhoitotuotteilla ja -meikillä heti kun haavat ovat parantuneet.

Alaluomileikkaus

Alaluomileikkaukseen hakeudutaan yleisimmin hakemaan korjausta silmien alle kerääntyviin silmäpusseihin ja tummiin silmänalusiin, jotka vanhentavat ilmettä ja tekevät siitä nuupahtaneen näköisen.

Alaluomileikkauksella voidaan hoitaa:

  • silmäpusseja
  • tummia silmänalusia

Alaluomet korjataan nykyisin lähes aina luomen sisäpinnan kautta, mikä estää alaluomien muotoa vääristävien ja virheasentoja aiheuttavien ihoarpien syntymisen. Operaatiossa voidaan käyttää oman rasvan siirteitä poistamaan tummentumia.

Leikkauksen lisäksi alaluomien pintajuonteita voidaan poistaa kiinteyttämällä ihoa kemiallisella kuorinnalla tai fraktionaalisella laitehoidolla ( mikroneulaus ja radiotaajuushoito).

Kotihoito ja toipuminen
Alaluomileikkauksen jälkeistä turvotusta voi vähentää viilentämällä aluetta kylmähauteella heti leikkauksen jälkeen ja kotihoidossa seuraavina päivinä. Mustelmat katoavat 2–3 viikossa ja haava muuttuu lähes näkymättömäksi muutamassa kuukaudessa.

Ennen ja jälkeen galleria

Ankkuroiva yläluomileikkaus, Alaluomileikkaus limakalvon kautta

Ankkuroiva yläluomileikkaus, Alaluomileikkaus limakalvon kautta
Click for Zoom
Ennen
Jälkeen

Ankkuroiva yläluomileikkaus, alaluomien täyteainehoito

Ankkuroiva yläluomileikkaus, alaluomien täyteainehoito
Click for Zoom
Ennen
Jälkeen