Icon Nenäleikkaus

Eniten yllätyin toipumisajan lyhyydestä. Mustelmat paranivat reilussa viikossa ja parin viikon päästä asiasta tietämätön ei enää huomannut mitään. Mietin leikkaukseen menoa vuosia, mutta jos olisin tiennyt loistavan tuloksen syntyvän näin helposti ja kivuttomasti, olisin varannut ajan paljon aiemmin.
- Mikko. Nenä murtui moottorikelkkaonnettomuudessa.

Nenä on yksi ihmiskasvojen persoonallisimmista piirteistä. Vaikka yhtä oikeaa mallia ei ole olemassa, moni kokee nenänsä vääränkokoiseksi tai epäsymmetriseksi. Nenässä saattaa olla myös vamman tai sairauden aiheuttama epämuodostuma tai arpikudosta, joka halutaan korjata. Toiminnallisia ongelmia kuten tukkoisuutta voidaan myös hoitaa nenäleikkauksella.

Nenän muotoa ja mittasuhteita voidaan muokata monin tavoin. Useimmiten nenää halutaan pienentää tai suoristaa, poistaa kyömy tai kaventaa nenän selkää, kärkeä ja tyveä. Nenän suurennusleikkauksessa sen sijaan nenän selkää voidaan korottaa tai leventää.

Turvallinen nenäleikkaus tehdään nenän olemassa olevia rakenteita kunnioittaen. Usein jo yllättävän pienet muutokset harmonisoivat nenän ja kasvojen mittasuhteita ja tekevät lopputuloksesta halutun näköisen. Monesti muotopoikkeaman korjaaminen parantaa myös ilmateitä ja poistaa nenän tukkoisuuden ja muita toiminnallisia ongelmia.

Nenäleikkauksella voidaan hoitaa:

  • muotopoikkeamia
  • tukkoisuutta hengitysteissä

Tukkoisuus poistuu parhaiten kun nenän etuosa ja väliseinä suoristetaan samanaikaisesti. Esteettiset ja toiminnalliset ongelmat pyritään hoitamaan samalla kertaa, joten samalla leikkauksessa voidaan korjata myös muita muotovirheitä, kuten korkeaa tai matalaa nenänselkää tai nenän kärjen leveyttä.

Leikkaus ja toipuminen
Nenäleikkauksen suunnittelu alkaa konsultaatiolla, jonka pohjalta kirurgi suunnittelee ja esittelee operaation työvaiheet.

Tyypillinen nenäleikkaus kestää noin kolme tuntia ja se voidaan tehdä yleensä päiväkirurgiassa. Varsinainen toipumisaika on noin kolme viikkoa. lopullinen tulos nähdään vasta pidemmän ajan kuluttua, koska hidasta paranemista tapahtuu usean kuukauden ajan.

Ennen ja jälkeen galleria

Nenänpään pienennys

Nenänpään pienennys
Click for Zoom
Ennen
Jälkeen