Icon Kasvojenkohotusleikkaus

Kasvojen iho menettää ikääntyessään kimmoisuuttaan ja sitä kiinnittävät jänteet löystyvät. Ikääntymisen lisäksi kasvojen ihon ja jänteiden löystyminen voi johtua lukuista muista tekijöistä, kuten laihtumisesta, sairauksista tai liiallisesta auringonotosta. Nämä ei-toivotut piirteet näkyvät kasvojen valahtamisena, uurteina tai ihona, joka kerääntyy häiritsevästi leuan alapuolelle.

Tatu Tarkan kehittämässä leikkausmenetelmässä kasvojen vapautus tapahtuu lihaskalvojen alla verettömässä tilassa, jossa kasvoja kiinnittävät jänteet kiristetään. Operaatiossa kirurgi kiristää veltostuneen ihon entiseen muotoonsa tekemällä kevyen ja huomaamattoman, korvien ääriviivoja mukailevan leikkausviillon. Tämän menetelmän etuna on pienempi vuotoriski sekä luonnollinen, pitävä ja ei-leikatun näköinen lopputulos.

Kasvojenkohotus voidaan tehdä:

  • kokonaisvaltaisesti kasvoille
  • osakohotuksena kasvojen eri osiin, kuten otsaan ja ohimoille (kasvojen yläosa), poskille ja poskipäille (kasvojen keskiosa) ja (kasvojen alaosa).
  • alakasvoille ja kaulalle

Leikkaus ja toipuminen

Kasvojenkohotusleikkaus onnistuu päiväkirurgiana paikallispuudutuksessa ja operaation kivuttomuus varmistetaan suonensisäisellä lääkityksellä. Tatu Tarkan kehittämässä menetelmässä ei tarvita letkuja, joten potilas voi kotiutua samana iltana. Toipumisaika on noin kolme viikkoa. Moni tekee toipumisajan aikana kevyttä etätyötä, mutta suurempaa rasitusta toipujan tulee välttää.

Kasvojenkohotus ei pysäytä ikääntymistä, mutta sen tulokset näkyvät nuorentuneena ilmeenä useiden vuosien ajan. Kasvojenkohotuksen pitkäaikaisia tuloksia voidaan tarvittaessa ylläpitää pistoshoitojen avulla.

Ennen ja jälkeen galleria

Koko kasvojenkohotus

Koko kasvojenkohotus
Click for Zoom
Ennen
Jälkeen