Icon Vatsan korjausleikkaus

Raskauden tai painonpudotuksen jälkeen vatsa ei aina palaudu entiselleen. Vatsa voi esimerkiksi jäädä pömpöttämään tai alavatsalle voi jäädä roikkumaan löysiä ihopoimuja.

Epätoivottu ongelma johtuu vatsalihasten erkaumasta ja ihon elastisuuden vähenemisestä, joiden seurauksena suorat vatsalihakset voivat loitontua toisistaan keskiviivassa useita senttejä. Tästä seuraa usein keskivartalon hallitsemisen vaikeutta, mikä voi aiheuttaa selkävaivoja sekä lantionpohjan ongelmia kuten virtsankarkailua.

Laihtumisen jälkeen syntynyt löysä ihopoimu voi aiheuttaa kroonisen ihotulehduksen ja hygieniaongelmia kuten haavaumia ja sieni-infektioita nivusissa. Tiukka, kurova sektioarpi voi vain pahentaa tilannetta. Tällöin leikkaushoito jää ainoaksi vaihtoehdoksi.

Vatsan korjausleikkauksella voidaan:

  • korjata erkaantuneet vatsalihakset
  • poistaa ylimääräinen vatsapoimu

Vatsan korjausleikkauksessa eli abdominoplastiassa loitontuneet vatsalihakset ommellaan keskiviivassa yhteen. Sen jälkeen ylimääräinen iho- ja rasvapoimu poistetaan ja vyötäröä voidaan tarvittaessa muotoilla rasvaimulla. Asiakkaalle tehdään aina yksilöllinen hoitosuunnitelma.

Leikkauksen tuloksena on selvästi litteämpi vatsa. Vatsalihasten toiminnan ja keskivartalon hallinnan parantuminen edistävät merkittävästi myös ryhtiä ja selän terveyttä. Samalla myös ihon kunto nivusissa paranee.

Leikkaus ja toipuminen

Vatsaleikkaus on vaativa operaatio, jonka jälkeen potilas viettää yön sairaalaseurannassa. Leikkaus edellyttää tukivaatteen käyttöä kuuden viikon ajan, mutta vatsan ulkonäön paranemisen voi havaita pian leikkauksen jälkeen. Kevyeen toimistotyöhön voi palata kahden viikon kuluttua leikkauksesta ja liikuntaa voi harrastaa rajoituksetta 6–8 viikon kuluttua. Leikkauksen tulos on pitkäkestoinen.

Ennen ja jälkeen galleria

Abdominoplastia

Abdominoplastia
Click for Zoom
Ennen
Jälkeen